16 Ocak 2024 tarihinde düzenlenen “Yapay Zekâ Çalıştayı” eğitim sahasında yapay zekânın sağladığı imkânları konuşmak üzere İTÜ Gümüşsuyu Prof. Dr. Necmettin Erbakan Yerleşkesi, Dr. Üzeyir Garih Senato Salonu’nda uzmanları bir araya getirdi.

Çalıştayda Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kemal Bıçakcı, hem düzenleme komitesinde yer alarak hem de panelist olarak bu tartışmalara katkıda bulundu.

Gün boyu devam eden oturumlarda yakın gelecekte yükseköğretim alanında tüm dünyanın benzer bilgi birikime sahip olacağı ve yapay zekâ araçlarıyla entegre biçimde hareket eden üniversitelerin ise fark yaratacağı ve öncü rol üstleneceğinin önemine işaret edildi. Panelde öğrencilerin fikir ve görüşlerine yer verilirken aynı zamanda panelistlerin alanında yetkin sunumlarıyla, yapay zekânın yükseköğretimde sunduğu fırsatların yanı sıra içerdiği risklerin, güncel verilere dayanan istatistikler ışığında ele alındığı bildiriler yer aldı.

yapayzekacalistay2     dsc_0601